Followers

About Me

My photo
Cahaya yang baik- semoga menjadi hamba,anak dan pelajar yang solihah..juga prof.dr. yang solihah...in shaa Allah. Seek only to give and you will receive :)

Monday, April 11, 2011

kek batik :)

bismillahirrahmanirrahim...

ehem2..testing2...hehehe...lamenya rse tak sentuh blog nih...bukan tak nak..tapi sejak keyboard laptop ni buat tak betul..,,terus terbantut blog ni...ok,tinggal bab tu..kali ni aku nk share pasal kek batik...senang sangat nk buat...aku belajar dari k.irah..tapi bukan ambik kain batik ye...kui3..

so,here the recipes>>>

ingredients:

a cup of nestum
a cup of milo
a cup of plain water
buttercup
a packt of biscuit marie
half can of sweetened creamer
3 tablespoon of sugar
eggs (3)

cara2:

panaskan kuali...masukan butter...then,lepas butter cair,masukkan semua bahan2 tadi...kacau biar sebati...akhir sekali,masukkan biskut marie..angkat,biakan sejuk...siap............................

senang kan??tak sampai sejam pun...so,lepas ni boleh la buat..pastu bawak bekal pergi sekolah..^_^
hmm..stakat ni je pertemuan kita kali ni...hope lepas ni,saya rajin lagi menulis blog nih...hehe
;)
wsslm..

p/s: k.irah,akhirnya blog sudah diupdate... ^_^

4 comments:

  1. mek

    sapa ajar 2 cups eh? se je la. abih pekat likat la kek deme~

    ReplyDelete
  2. sol....lps uat bwk r skowla!!!Huhuhu...nk rse buatan sol..

    ReplyDelete