Followers

About Me

My photo
Cahaya yang baik- semoga menjadi hamba,anak dan pelajar yang solihah..juga prof.dr. yang solihah...in shaa Allah. Seek only to give and you will receive :)

Monday, January 25, 2010

demam birthday..

bismillahirrahmanirrahim...

chesuatamhammida
chesuatamhammida...
hehe...hari sabtu baru ni merupakan hari lahir aku...Ya Allah terasa cepat waktu berlalu...hmm...hari tu kitorang pergi pantai teluk bidara (picnic)...awal2 pagi lagi kami dah pergi..tempat tu cantik sangat...subhanallah macam kat pulau plak rasa..sebenarnya ada ambik gambar tapi tak leh nak share sabab tak transfer lagi...hari tu mak aku masak mee rebus...kitorang balik ade la dalam pukul 9:30 pagi...balik tu terus je pergi amik kek...lepas tu makan kek plak...yang sedihnya esok tu sampai la hari ni aku demam...memang masa hari sabtu tu aku rasa macam nak demam..(tula pergi rasa lagi...) huhuhu...kawan aku a.k.a doktor tak bertauliah aku cakap aku dijangkiti wabak "demam birthday"...ade ke??ok la..buat semua yang telah membesarkan,menjaga aku,thanks for everything..jasa korang akan ku kenang sepanjang hayat..buat umi...thanks for everything..pengorbananmu tak ternilai dengan wang,harta benda... jazakumullahukhairankasiira..

Monday, January 18, 2010

happy birthday atirah!!


bismillahirrahmanirrahim...

happy birthday to you,
happy birthday to you,
happy birthday to you and me,
happy birthday to me!!!
hehehe...best tak saya nyanyi...k la..kat sini saya nak ucap selamat hari lahir buat sahabatku, Nur Atirah Muhd Razib yang ke 14...
just 4 you...

#happy birthday
#jadikan hari itu hari yang paling gembira, bermakna
#semoga bahagia selalu...
#senyum sokmo...
#nak hadiah??
k sampai sini je dulu...
salam...

Saturday, January 16, 2010

2010 tahun gandakan usaha!!!

bismillahirrahmanirrahim...
lamanya aku tak update blog ni,,, susah betul nak cari peluang nak guna laptop...dgn internetnya yang lembap...ish,ish,ish...k la...hari ni aku nak citer pasal sepanjang 2 minggu pertama sekolah ni.... mula2 aku happy sangat sebab aku dan ramai lagi kawan aku tak turun kelas...kami tetap di 2m1..tapi tahun ni tahun yang mencaabar buat aku sebab ad dua orang genius pindah kat sekolah aku..alahai...kenapalah dia pindak kat sekolah ni???pindah la kat lain..tapi takpe nilah yang dipanggil cabaran kan??hmmm..pada mulanya aku dilantik menjadi penolong kelas...pulak...tahun lepas kan dah jadi???tu la pasal...kenapa la pergi calon lagi??tapi mak aku cakap ni jugak salah satu cabaran yang akan mematangkan aku lagi...tapi beberapa hari lepas tu ada sorang ustazah cakap pengawas tak boleh jadi penolong..fuh...lepas satu tanggungjawab...aku sebenarnya takut jugak nk jadi pengawas...yela kan berat jugak tanggungjawab tu...bab pelajaran...rasanya setakat ni aku boleh kuasai lagi...tapi geo macam susah je...ya Allah bantulah hmbamu menghadapi sagalanya...buat siti hajar... happy belated birthday!! lambat sehari je kan??buat adikku qayyum,happy birthday jugak untuk esok!!jgn lupe ucap terima kasih kat umi sebab telah melahirkan dgn susah payah...buat kakakku mawaddah...hadapi hari2 di plkn dengan ceria!! hehehe...k sampai sini je kot..minggu depan plak...
till next post...